Egbert van Meggelen

Egbert van Meggelen

directeur Femeg

Egbert, geboren in Voorburg, maar opgegroeid in Aalten, is apothekerszoon en opgeleid aan de Hotel Management School Leeuwarden. Als zodanig werkte hij in Duitsland, de Verenigde Arabische Emiraten en in Indonesië.

Een oud-collega bleek inmiddels vanuit Jakarta voor zichzelf te zijn begonnen met de handel in Javaanse vleermuizenmest. Vooral vanuit Japan en de Verenigde Staten bleek hier volop vraag naar.

Voor de Europese markt werd nog iemand gezocht. Na een geslaagd marktonderzoek besloot Egbert de overstap vanuit de hotelwereld te wagen. Zelf vind hij deze stap niet eens zo groot: "Ook als hotelmanager streef je immers kwaliteit in voeding na."

Zijn firmanaam Femeg staat voor Flower Ecology van Meggelen. Want niet alleen voor groenten en fruit is Guanokalong® erg geschikt, ook voor bloemen!

In de loop der jaren heeft Femeg organische meststoffen aan de productlijn toegevoegd, zoals palmboomas uit Sumatra en zeewierpoeder uit Noorwegen.

Vanuit Egberts boerderij in Aalten (NL) worden inmiddels dagelijks tal van bestellingen vervoerd naar tuincentra, potgrondbedrijven, biologische kwekers en distributiebedrijven in heel Europa.